• Na ndiqni:

Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit me FSHF për të nxitur zhvillimin e futbollit

Në një lëvizje të rëndësishme drejt nxitjes së zhvillimit të futbollit në vend, Universiteti “Barleti” dhe Shoqata “Barleti” ka nënshkruar marrëveshjen e bashkëpunimit me Federatën Shqiptare të Futbollit (FSHF). Ky partneritet novator synon të aplikojë dhe zbatojë bashkërisht projekte dhe iniciativa të ndryshme zhvillimore në fushën e futbollit.
Marrëveshja u nënshkrua zyrtarisht nga Ilir Shulku, Sekretari i Përgjithshëm i Federatës Shqiptare të Futbollit, dhe Prof. Dr. Suzana Guxholli, Rektorja e nderuar e Universitetit “Barleti” si dhe Kryetari i Shoqatës Barleti z. Ilia Kuro. Të treja palët shprehën entuziazmin e tyre për këtë bashkëpunim dhe përkushtimin e tyre për të çuar përpara zhvillimin e futbollit dhe jo vetëm, në Shqipëri. Qëllimi kryesor i kësaj marrëveshjeje është të hartojë dhe materializojë projekte inovative që synojnë promovimin e futbollit në të gjitha nivelet. Duke shfrytëzuar ekspertizën e Universitetit “Barleti” i njohur për përsosmërinë e tij në arsim, kërkim dhe programe të lidhura me sportin, FSHF shpreson të zbatojë strategji gjithëpërfshirëse zhvillimi. Këto strategji do të përfshijnë aspekte të ndryshme të futbollit, duke përfshirë identifikimin e talenteve, trajnimin e trajnerëve, përmirësimin e infrastrukturës, programet bazë dhe rritjen e përgjithshme të sportit në shkallë lokale dhe ndërkombëtare.
Partneriteti me Universitetin “Barleti” dhe shoqatën “Barleti” ka një rëndësi të madhe në kuadër të planit strategjik të FSHF-së, “Futbolli për Kombin 2022-2025”. Ky plan gjithëpërfshirës synon të transformojë futbollin shqiptar duke u fokusuar në kultivimin e talenteve, optimizimin e burimeve dhe
përmirësimin e strukturave organizative. FSHF beson se ky bashkëpunim do të jetë i dobishëm për arritjen e objektivave të përcaktuara në planin e tyre strategjik.
Duke komentuar bashkëpunimin, Ilir Shulku, Sekretar i Përgjithshëm i Federatës Shqiptare të Futbollit, tha: “Jemi të emocionuar që bashkojmë forcat me Universitetin “Barleti” dhe shoqatën “Barleti”. Ky partneritet na ofron një mundësi të shkëlqyer për të zbatuar shkurtimin përparojnë nismat dhe
projektet që do të formësojnë të ardhmen e futbollit në Shqipëri. Nëpërmjet këtij bashkëpunimi, ne synojmë të krijojmë një themel të fortë dhe t’i hapim rrugën suksesit të strategjisë sonë ‘Futbolli për Kombin’
Prof. Dr. Suzana Guxholli, Rektore e Universitetit “Barleti”, gjithashtu ndau mendimet e saj për marrëveshjen, e cila u shpreh: “Si një institucion lider akademik, jemi të emocionuar të jemi partnerë me FSHF-në për të kontribuar në rritjen dhe zhvillimin e futbollit në Shqipëri. Ekspertiza jonë në edukimin sportiv, kërkimin dhe inovacionin do të shfrytëzohet për të realizuar projekte ambicioze që do të kenë një ndikim të qëndrueshëm në peizazhin e futbollit shqiptar.”
Bashkëpunimi mes FSHF-së, Universitetit “Barleti” dhe shoqatës “Barleti” përfaqëson një hap themelor drejt avancimit të futbollit në Shqipëri. Duke përdorur ekspertizën dhe burimet e të gjitha palëve të përfshira, ky partneritet synon të krijojë një kornizë solide për zhvillimin e sportit, duke rezultuar përfundimisht në një komb më të fortë futbollistik.

  • Shperndaje në: